С блага питка и мед стартира данъчната кампания в НАП-Кърджали
С блага питка и мед стартира данъчната кампания в НАП-Кърджали / netinfo

С блага питка и мед посрещнаха служителите на офиса на НАП в Кърджали своите първи клиенти за 2016 г. Наричания за здраве, берекет, сладък живот като мед, мирна и успешна нова година, отправи  директорът на офиса Елван Гюркаш. Така беше даден старта на новата данъчна  Кампания 2016 в офиса на приходната администрация тук.

От днес физическите лица трябва да декларират доходите си от извънтрудови правоотношения, които са получили през 2015 г., а така също и да заплатят дължимия данък. Новите годишни данъчни декларации за физическите лица и за корпоративните клиенти са публикувани на сайта на НАП, както и са налични в офиса на приходната администрация в Кърджали.

Тази година няма промяна в режима на деклариране на доходите от физически лица. Формулярите могат да се подават и по електронен път. За целта е необходим персонален идентификационен код (ПИК), който се издава безплатно в офисите на НАП по постоянен адрес или квалифициран електронен подпис.

Крайният срок за подаването на декларациите от физическите лица е 3 май 2016 г. Ако те бъдат подадени до 31 март по електронен път, а данъкът за довнасяне бъде платен до 3 май, се ползва 5% отстъпка, като към дата на подаването на същата физическото лице, не трябва да има публични задължения към НАП.