Какво време ни очаква в следващите дни
Какво време ни очаква в следващите дни / Дарик Варна

През нощта срещу вторник времето в Източна България ще е облачно. Сняг е възможно да превали само над крайните северозападни райони, но след полунощ ще завали дъжд над останалата част.  Вятърът ще е умерен до засилен от юг-югоизток.

Във вторник ще остане облачно и преди пладне ще превалява дъжд, а следобед ще е почти без валежи. Вятърът следобед ще се ориентира от запад-северозапад умерен до силен. Минимални температури ще са от минус 5 до 0 градуса, а по крайбрежието - от минус 1 до 4. Максималните стойности ще са до 5 градуса, а по крайбрежието – до 7 градуса.

Преди полунощ срещу сряда ще има променлива облачност, а след полунощ облачността ще се увеличи до значителна и призори ще превали дъжд главно над южните райони. През деня ще е облачно със слаб дъжд. Вятърът ще е умерен до засилен от югоизток. Температурите ще се повишат.

През нощта срещу четвъртък ще е облачно, почти без валежи със умерен до засилен вятър от юг-югоизток. През деня ще е облачно с валежи от дъжд по-значителни следобед. Вятърът следобед ще се ориентира от северозапад умерен до засилен. Минималните температури ще са от минус 2 до 3, по крайбрежието - до 5 градуса. Максималните стойности ще са от 3 до 8, по Черноморието - до 11.