Кметът на Видин посрещна Новата година сред хората на площад „Бдинци”
Кметът на Видин посрещна Новата година сред хората на площад „Бдинци” / Община Видин

Общоградското веселие, организирано от Община Видин на площад „Бдинци" в Новогодишната нощ, събра десетки видинчани. Изпълнения на Градския духов оркестър и Ансамбъла за народни песни и танци „Дунав" създадоха празнична атмосфера. По традиция, за всички имаше баница и вино, осигурени от общината.


Минути преди полунощ кметът на Видин Огнян Ценков се обърна с приветствие към хората. „Благодаря ви, че сме тук заедно, за да отпразнуваме тази тържествена вечер. Убеден съм, че всеки един от нас е направил своята равносметка, отсял е хубавите моменти и осмислил изводите от житейските уроци през 2015 година. Затова нека с нови сили, с вяра и надежда в предстоящите дни се обединим, за да постигнем желаното бъдеще за нашия хубав град, за нашия прекрасен роден край и да го превърнем в желаното място за инвестиции, за разкриване на устойчиви работни места, за развитие във всички сфери на обществения живот, за обучение на младите хора. Вярвам, че всяка следваща година на нашия площад ще се събираме все повече и повече хора, които няма да бъдем за кратко тук, а ще бъдем хора, които ще живеем във Видин и ще си организираме бъдещето тук, в своя град" - заяви Ценков.

Той благодари на Градския духов оркестър, на Ансамбъл „Дунав" и на колегите от общинската администрация, които са се постарали да създадат доброто настроение в Новогодишната нощ.
Огнян Ценков отброи заедно с хората на площада последните десет секунди до Новата 2016 година. Настъпването й бе ознаменувано с пищна заря и наздравица. След това видинският кмет, заедно с танцьорите от Ансамбъла поведоха Дунавско хоро, на което се хванаха и малки, и големи.