С ясно и студено време изпращаме старата и посрещаме новата годината
С ясно и студено време изпращаме старата и посрещаме новата годината / Дарик, Тихомир Църов

Жълт код за ниски температури е обявен в цялата страна. Това сочи справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Какво време ни чака през януари

През цялото денонощие температурите ще са отрицателни. С умерен северен вятър ще продължи да нахлува студен въздух. Ще бъде мразовито, с минимални температури между минус 10 и минус 5 градуса.

През деня ще бъде предимно слънчево, но студено. Временни увеличения на облачността ще има над североизточните райони. Максималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса. Вечерта вятърът ще отслабне.

Навръх Нова година ще бъде ясно и студено, с температури между минус 8 и минус 3 градуса, съобщиха от НИМХ.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен до силен североизточен вятър и с него застудяването ще продължи. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 9 градуса, на 2000 метра около минус 14 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време, с по-значителна облачност над крайните южни райони, където ще превали мокър сняг. Вятърът ще е силен, на моменти и бурен от север, вечерта ще отслабне. Ще е по-студено, с максимални температури от минус 2 до 0 градуса. Температурата на морската вода е 8-10°, вълнението на морето 3-4 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред на Sinoptik.bg