Охранител получи 3,6 месеца условна присада за телефонна измама
Охранител получи 3,6 месеца условна присада за телефонна измама / Дарик архив

Охранител получи присъда от 3,6 месеца условна присъда за телефонна измама. Това стана ясно от определението на районен съд – Златоград, с което се одобрява извънсъдебното споразумение, между държавното обвинение и защитата на 31-годишният мъж.

Той успя да примами 72–годишна жена, да му даде 3 400 лв. за операция на дъщеря ѝ, като се представил за доктор и обяснил, че е необходимо да се поставят два златни пирона. За целта, охранителят от село Копривлен, община Хаджидимово, поискал 14 000 лв. Възрастната жена имала само 3 400 лв. и без да се замисли ги предала на измамника, в средата на юни. Малко по-късно се усетила и потърсила помощ от полицията. След дългата гонитба, униформените успяха да докопат мъжът, който взел парите от пенсионерката, като акцията по задържането му се проведе на територията на Благоевград, Пазарджик и Габрово.

Мъжът е имал съучастник, но на този етап той все още е неизвестен. 31–годишният измамник, работи като охранител, към фирма в Благоевград. Той е с чисто съдебно минало, а е и възстановил цялата сума на 72–годишната баба, именно поради тези причини, съдът в Златоград е одобрил и условната присъда.