Младши инспектор от Първо РУ стана Полицай на годината
Младши инспектор от Първо РУ стана Полицай на годината / front.bg

Служител от пловдивската дирекция на МВР получи приза „Полицай на годината“ Младши инспектор Емануил Манолов – полицай в група “Охрана на обществения ред” в сектор “Охранителна полиция” към Първо РУ при ОДМВР – Пловдив е отличен с голямата индивидуална награда “Полицай на годината 2015-та”.

Тя му бе връчена за постигнати значими успехи в борбата с престъпността, опазването на обществения ред и сигурността на гражданите на официална церемония днес, проведена по инициатива на Министерството на вътрешните работи и фондация “Доверие и закрила”.

На 25 юли 2015 г. около 0.40 часа, в извънработно време, младши инспектор Емануил Манолов без колебание предприема действия за предотвратяване на взломна кражба от съседен имот в Асеновград и заедно с баща си, въпреки риска, спират извършителите. Изяснява, се, че задържаните са част от организирана престъпна група за домови кражби на територията на Асеновград и Пловдивска област. На 21 септември към 1.55 часа автопатрул от Емануил Манолов и колегата му Сергей Бочуков са изпратени по сигнал от гражданин към жилище, в което е нахлул непознат. Двамата задържат на място 45-годишен мъж, регистриран за поредица извършени кражби.