Съдът остави в ареста общинския съветник и сина му, обвинени в побой
Съдът остави в ареста общинския съветник и сина му, обвинени в побой / dariknews.archive

С определения от 29 декември, Апелативният съд във Велико Търново потвърди мерките за неотклонение „Задържане под стража", постановени от Окръжен съд - Плевен за общинския съветник Анатолий Иванов и неговия син Мирослав от Червен бряг. Двамата бяха оставени за постоянно в ареста с определение на Окръжен съд - Плевен от 18 декември.

Двамата бяха арестувани, след разказа на млад мъж пред Нова телевизия, че е бил жестоко пребит от общинския съветник и сина му. Искането за налагането на мерките на Анатолий и Мирослав бе внесено от Окръжна прокуратура - Плевен, във връзка с повдигнати обвинения на двамата - за отвличане, извършено от повече от две лица, като към отвлеченото лице е проявена особена жестокост, и за причиняване на средна телесна повреда.

Делата в Апелативен съд-ВеликоТърново са образувани по подадени жалби срещу определенията на Плевенския окръжен съд, с които са наложени мерките за неотклонение „задържане под стража". Анатолий и Мирослав бяха изпратили декларации, че не желаят да участват лично в съдебното производство пред Великотърновския АС, и че искат то да се проведе в присъствието само на техните защитници.

Определенията от 29 декември на Великотърновския Апелативен съд са окончателни и не подлежат на обжалване.