Майка преживя чудо по Коледа - синът й се върна от Сирия
Майка преживя чудо по Коледа - синът й се върна от Сирия / 100 вести

"Чудото стана по Коледа - тогава Антония прегърна сина си Монир от Сирия, с когото бяха разделени шест години“, разказва пред "100 вести" кметът на дряновското село Царева ливада Наталия Ковачева. Историята е публикувана като водеща статия в изданието.

Антония се омъжила за сириец, който по-късно се прибрал в страната си и задържал двете им деца. Въпреки че са български граждани институциите не успели да ги върнат у нас. Това накратко е историята на майката от Царева ливада, която най-после може да прегърне сина си.

В кома, с тежка черепно-мозъчна травма в габровската болница се лекува 18-годишен мъж, който пострадал при скок от такси в движение. От статията във вестник "100 вести" разбираме, че момчето не искало да плати за ползването на таксито.

Изданието днес предлага голямо интервю с директора на музея "Дом на хумора и сатирата" Татяна Цанкова, която е убедена, че музеите без собствени приходи се превръщат в място, където просто се дават заплати.

"В предновогодишните дни имаше голям поток в ДХС", споделя тя. "36 000 са посетителите през годината в музея. Те са с 2500 повече от миналата година. Това е голям успех по време на криза", казва още Татяна Цанкова.