Ограничават движението на тежкотоварни автомобили за Новогодишните празници
Ограничават движението на тежкотоварни автомобили за Новогодишните празници / снимка: БГНЕС, архив

В периода на Новогодишните празници се въвеждат ограничения на движението за тежкотоварните автомобили над 12 тона. Днес в интервала между 16:00 ч. и 20:00 ч. тежкотоварният трафик няма да може да минава по автомагистралите и някои от първокласните и второкласни пътища в страната. На 3 януари ще важат същите ограничения, но за времето между 14:00 и 20:00 ч.

За да се улесни придвижването на големия брой леки автомобили за предстоящите новогодишни празници, се въвеждат ограничения на тежкотоварните автомобили над 12 тона, каза Георги Златев от пътната агенция.

Същите ограничения ще важат и за последния почивен ден на 3 януари. Тогава забраната за движение ще бъде в сила от 14:00 до 20:00 ч.

По време на празниците се променя и организацията на движение на Владая. На 30 и 31 декември ще има две ленти за движение в посока София - Перник.

На 3 януари за улеснение на пристигащите в столицата в шофьори пък ще има две ленти към София. Алтернатива на първокласния път през Владая е автомагистрала "Люлин".