Само два дни приемат заявки за обществената трапезария в Разград
Само два дни приемат заявки за обществената трапезария в Разград / Радка Минчева, архив

Само два дни приемат заявления на социално слаби разградчани, които искат да ползват услугата „обществена трапезария“ – става ясно от публикувана на сайта на община Разград информация. Единият от дните е днес, 29 декември, а вторият – утре, 30 декември, от 8,00 до 16,00 ч. Приемът на документи – заявление-декларация по образец до кмета на общината - се извършва в сградата на Домашен социален патронаж на ул. „11 август“18.

След приема на документи комисия, в чийто състав е включен представител на Дирекция „Социално подпомагане“, ще определи 50 човека, които от 1 януари 2016 г. ще получават безплатен топъл обяд - супа, основно ястие и хляб.

За осма поредна година община Разград чрез Домашен социален патронаж ще предоставя социалната услуга „Обществена трапезария”. Дейностите се реализират по Национален проект „Обществени трапезарии”, финансиран чрез Фонд „Социална закрила” към МТСП,  с който Община Разград е подписала договор на 16 декември.  Обществената трапезария ще работи до края на месец април 2016 г.

В целевите групи са включени лица и семейства на месечно подпомагане с доход, по-нисък от диференцирания минимален доход; лица с доказана липса на доходи и близки, които да се грижат за тях; самотно живеещи  лица и семейства, получаващи минимални пенсии за осигурителен стаж и възраст, за инвалидност, наследствени пенсии, пенсии, несвързани с трудова дейност; скитащи и бездомни лица.

 

Общата стойност на договора е 9545  лв.