Баскетболист на Берое най-ефективен от тройката
Баскетболист на Берое най-ефективен от тройката / БК Берое

Американското попълнение на Берое Остин Барнс е най-ефективният баскетболист при стрелбата от далечно разстояние след първите 12 кръга на Vivacom Национална баскетболна лига. Играчът на „зелено-белите" е с 50% ефективност. Трети в същата класация, правена от НБЛ е друг играч на Берое - Еврик Гари с 47,8% ефективност.

Остин Барнс попада в топ 5 на още една от индивидуалните класации на Лигата - за овладени борби. Американският баскетболист е на четвърто място с 86 борби от старта на сезона до този момент. 67 от тях са овладени в защита, което отрежда на играча на Берое четвърто място и в класацията за борби в защита.

Баскетболистът на старозагорския тим е със средно 7,2 борби на мач от началото на сезона, което му отрежда петото място в класацията за средно овладени топки на двубоите. Лидер е Деян Биелич от Черноморец.

Сред лидерите в индвидуалните класации на Лигата е и Станислав Ваклинов. Центърът е на второ място по овладени борби в нападение с 31 борби. Лидер в класацията е Милован Савич от Спартак (Плевен) с 41 овладени топки в нападение.

Утре баскетболистите на Берое ще изиграт последния си мач за 2015 г. Съперник е бургаският Черноморец, срещата е от 18,30 часа в общинска спортна зала „Стара Загора".