Мъж инсценира собствения си обир
Мъж инсценира собствения си обир / DarikNews.bg

20-годишен мъж сам инсценирал собствения си обир. Той подал жалба в полицията, в която твърдял, че непознати лица го нападнали на пл. "Белорусия" в Габрово и му задигнали сумата от 260 лв.

Информация за "инцидента" е публикувана от пресцентъра на полицията на 23 декември. Органите на реда установили, че мъжът лъже по време на разпита.

Още криминални новини:

В РУ – Габрово е получен сигнал, че в МБАЛ-Габрово е настанен за лечение 18-годишен младеж от Габрово с черепно-мозъчна травма. Според събраните първоначални данни, младежът е пострадал, след като скочил от движещ се таксиметров автомобил. Работата по цялостното изясняване на обстоятелствата около инцидента продължава в рамките на започнатото досъдебно производство.

В гориста местност край пътя, преминаващ през прохода Шипка, е намерен полиетиленов плик с 10 бр. взриватели за противопехотни мини.  На място незабавно е изпратен полицейски екип. Местопроизшествието е запазено и районът е обезопасен до пристигането на специалисти от НВУ - Велико Търново, които унищожили взривателите.