Мъжкият баскетбол се завръща в Габрово
Мъжкият баскетбол се завръща в Габрово / 100 вести

Мъжкият баскетбол официално ще се върне в Габрово на 9 януари, триумфира във водещата си статия вестник "100 вести" днес.

Тогава ще се проведе първият турнир от новосъздадената структура на Националната аматьорска лига по баскетбол, в която ще участват отбори от Централна България.

Заявки вече са подали 5 тима – от Велико Търново, „Чавдар“ (Троян), който вероятно ще приеме в случая името „Ти Ес Ди Сървисиз”, „Академик“ (Свищов), „Политехника“ (София) и местният „Чардафон-Орловец“.

В друга публикация от първа страница на изданието се съобщава, че "ловците от Етърската дружинка са открили в гората сакче с десет броя взриватели за противопехотни мини. Находката била забелязана към 11:30 часа на 26 декември в гориста местност край пътя, преминаващ през прохода Шипка.

Културна ценност на месец декември в Регионалния исторически музей е завещание (препис) на Радион Умников, направено през месец октомври 1881 г. По информация на вестника то е заверено от нотариус Юдиф Степанович Трушев, съдържа четири страници с размери 35,5 на 22 см, изписани върху петкопеечна гербова хартия.

Рамковият договор между Здравната каса и Българския лекарски съюз ще трябва да се подпише до края на февруари и ще влезе в сила от 1 април 2016 година. Това уточни д-р Пламен Панов – член на Управителния съвет на НЗОК и бивш председател на Регионалната лекарска колегия в Габрово в интервю за "100 вести". Според него новият срок е по-удачен, защото до това време ще са готови всички наредби, ще е приет и бюджетът.