Градският плаж, рефинансиране на заем и таксата за битовите отпадъци на сесията в Кюстендил
Градският плаж, рефинансиране на заем и таксата за битовите отпадъци на сесията в Кюстендил / Дарик,архив

Инвеститор е проявил интерес към купуването на целия имот на Градския плаж в Кюстендил. Това ще бъде една от точките, която ще бъде разгледана на предстоящата днес сесия на Общински съвет- Кюстендил.
В условията за продажба, които съветниците ще гласуват е включено изискването- предназначението на имота да не се променя за срок от 10 години от сключването на договора. Имотът трябва да се ползва за балнеоложки, хотелски и развлекателен комплекс, както и за жилищно застрояване. Инвеститорът ще може да изгради и хотелска част.


Оферта за по- добри условия за финансиране/ рефинансиране на облигационния заем на община Кюстендил, ще бъдат разгледана от местния парламент.
Най- добрата оферта за по- добрите условия за Облигационният заем е на УниКредит Булбанк. Тя трябва да бъде гласувана от съветниците.

На предстоящата сесия ще бъдат разгледани 39 докладни записки. Сред тях е и определяне таксата за битови отпадъци за 2016 г.
И през следващата година няма да има повишение на таксата. Тя остава една и съща през последните 4 години.


На сесията съветниците ще гласуват и Общинската програма за отпадъците за периода 2015- 2020 г. Ще бъде разгледана и докладна записка за определянето на наемни цени за земеделски земи. В предложението, което ще бъди гласувано не се предвижда увеличение на цените.