Най-сваляните нелегално филми за 2015 година
Най-сваляните нелегално филми за 2015 година / Форум Филм България

"Бързи и яростни 7" е филмът, свален най-много пъти нелегално през 2015 година, показва проучване на компанията Exipio, съобщи "Варайъти".

Седмата част на поредицата "Бързи и яростни", в която играят Вин Дизел, Пол Уокър, Джейсън Стейтъм и Дуейн "Скалата" Джонсън, е бил свален от торент сайтовете 44,8 милиона пъти.

Възможни ли са наистина каскадите от "Бързи и яростни 7" (СНИМКИ и ВИДЕО)

На второ място с близо 42 милиона изтегляния се нарежда лентата "Отмъстителите: Ерата на Ултрон".

СНИМКИ: На световната премиера на „Отмъстителите: Ерата на Ултрон"

Трети е "Джурасик свят" с близо 37 милиона нелегални сваляния.

В топ 5 са попаднали още "Лудият Макс: Пътят на яростта" /на 4-то място/ - свален близо 36,5 милиона пъти, и "Петдесет нюанса сиво" /пето място/ - свален близо 32 милиона пъти.

Порно звезди изброиха 5 причини да не харесват "50 нюанса сиво"

В класацията на Exipio са попаднали и няколко филма от 2014 година. "Интерстелар" за две години е бил свален от торент сайтовете 46,8 милиона пъти, а "Американски снайперист" - 33,9 милиона пъти.

Наблюдателите на "Варайъти" обръщат внимание на факта, че мащабите на пиратското разпространение на филмите през 2015 година доста са се увеличили. Лентата от 2013 година "Вълкът от Уолстрийт", която е най-сваляната през 2014 година, "може да се похвали" само с 30 милиона тегления от торент сайтове, а през 2015 година с този показател нито един филм не е попаднал дори в топ 10.

Източник: БТА