Американец откри Джаба Хътянина на Марс (СНИМКИ/ВИДЕО)
Американец откри Джаба Хътянина на Марс (СНИМКИ/ВИДЕО) / Guliver/Getty Images

Търсач на НЛО, обсебен от намирането на следи от извънземни същества на Марс, твърди, че е открил на Червената планета прочутия престъпен бос Джаба Хътянина от култовата космическа сага "Междузвездни войни", пише в. "Дейли стар".

Любителите на подобни истории редовно преглеждат снимки, направени от марсохода "Кюриосити" на НАСА, в търсене на извънземен живот. Откакто космическите експерти оповестиха, че на повърхността на Червената планета може да е имало вода, съобщенията за подобни находки зачестиха.

Най-новото свидетелство идва от видео, качено в канала Паранормал Крусибъл на сайта YouTube.Авторът на клипчето твърди, че е открил Джаба Хътянина, скрит зад скала на повърхността на Марс. Откритието си потребителят е направил на снимка от "Кюриосити". Марсоходът на НАСА функционира на Червената планета от 2012 г.

"Съвсем приемливо е да допуснем, че на Марс могат да съществуват разнообразни екзотични форми на живот. Нямам идея какво може да е това създание, но намирам прилика с плужекоподобна жаба, на каквато напомня и Джаба Хътянина", обяснява авторът на клипчето Скот Си Уоринг.

Известният търсач на извънземни Скот Уоринг от САЩ, редактор на UFO Sightings Daily, коментира, че на снимки от Марс могат да бъдат разпознати много лица.

През октомври Уоринг съобщи, че е открил Елвис Пресли на Червената планета. Тогава търсачът сподели, че Кралят на рока е десетата фигура, която намира на Марс за последните три години, но от НАСА са пренебрегнали всичките му находки.

Източник: БТА