Най-странните неща, които си пожелават британците за Нова година
Най-странните неща, които си пожелават британците за Нова година / ThinkStock/Getty Images

Забраната на силната музика в обществения транспорт е сред най-популярните нови закони, които британците си пожелават за новата 2016 г., пише в. "Дейли експрес".

Освен срещу "транспортните диджеи", жителите на Острова се надяват да бъдат взети законови мерки и срещу коледните песни и реклами, които според една трета от тях трябва да бъдат ограничени след 1 декември.

Тридесет на сто от британците искат да бъде прокаран закон за "зони без деца" в хотели и ресторанти. Същият процент хора желаят да бъде приета разпоредба срещу пътниците в обществения транспорт, които слагат краката си върху седалките.

Други популярни идеи за нови закони са въвеждането на правило за връщане на нежелани стоки в срок от 60 дни, както и промяна на времето за настаняването в хотелски стаи и освобождаването им.

Две трети от участниците в проучването, направено от благотворителното дружество "Догс тръст", искат фойерверките да бъдат разрешени само в празничната Нощ на Гай Фокс, за да се намали стресът за домашните любимци. Тридесет на сто от жените и десет на сто от мъжете искат грижата за животните да залегне в националния план за обучение.

Проучването показва още, че за една четвърт от хората е трудно да се ориентират в новите закони. Близо половината от собственици на кучета например все още не са разбрали, че според нов закон до април следващата година на питомците им трябва да бъде поставен микрочип с актуален адрес. Пропускът ще се наказва с глоба от 500 лири.

Източник: БТА