Турските интернет ползватели се подиграват с вчерашното съобщение, че президентът Реджеп Ердоган спасил самоубиец в Истанбул и смятат, че това е инсценировка.

По-рано бе съобщено, че турският гражданин Везир Чатраш смятал да се хвърли от мост над Босфора заради семейните си проблеми, които го докарали до депресия. Той се прехвърлил през оградата на моста, но не решавал да се хвърли.

Конвоят на Ердоган спаси мъж от самоубийство на Босфора

В този момент на моста дошла полицията. А малко по-късно по него минал кортежа на Ердоган, който се връщал от традиционната петъчна молитва.

Той наредил колата му да спре и да види за какво се струпали толкова много хора. Чатраш бе уведомен, че от случая му се интересува самият президент и той отишъл при колата му. Той целунал ръката на Ердоган, разговарял с него, след което се отказал от самоубийството. Според медийните съобщения Ердоган се разпоредил да се окаже помощ на човека, включително и медицинска.

Но мнозина турски ползватели се съмняват в тази история. Акаунтите на Чатраш в социалните мрежи показват, че той е активен привърженик на управляващата и пропрезидентска Партия на справедливостта и развитието (ПСР).

"Улиците се затварят при придвижването на Ердоган. Интересно ми е как той (Чатраш) е могъл да се качи на моста", интересува се ползвателят Melih Ertas. "Нито в една страна президентската кола от съображения за сигурност не спира по подобен начин. Плюс, че там е станал някакъв инцидент. Ами ако този човек е планирал покушение срещу президента? Игра, пак игра", пише Cihangir Atalay.

"Дори и да настъпи краят на света този президентски кортеж няма да спре", смята DoDo. "Чувствам опит да се сменя новините на деня", коментира salih korçekmez.

Източник: БГНЕС