Пълно мълчание след заседанието в Боянските сараи
Пълно мълчание след заседанието в Боянските сараи / снимки: БГНЕС

В дома на почетния председател на ДПС Ахмед Доган в Бояна се проведе извънредно заседание на Централния съвет на Движението. То продължи около час и половина.

Към 15.00 ч. всички, които са спрягани за наследници на Лютви Местан на председателския пост, напуснаха дома на Доган, вътре остана единствено Фелиз Хюсменова. Пред журналистите обаче участвалите в заседанието запазиха пълно мълчание и не дадоха никакви коментари.

В късния следобед вчера стана ясно, че Централният съвет на партията ще проведе заседание, на което се ще се повдигне въпросът за председателското място в ДПС.

Доган намекнал за грешки на Местан още преди година, твърди Димитър Тадаръков

На влизане повечето от членовете на Централния съвет на ДПС бяха лаконични, че няма да говорят преди, а едва след заседанието.

От някои от коментарите стана ясно, че намекът на Лютви Местан, че заседанието не е легитимно, не почиват на устава. Според партийните правила заседание на Централния съвет се свиква или от председателя, или по искане на две трети от членовете.

Пълно мълчание след заседанието в Боянските сараи
netinfo

Интригата се появи още вчера когато стана ясно, че Централният съвет на ДПС ще проведе заседание, около денонощие след оповестяването на речта на Ахмед Доган на новогодишното парти на формацията. В нея Доган критикува Местан и обяснява, че за него представената от лидера на ДПС декларация по повод свалянето на руския бомбардировач от турските ВВС преди месец, е гаф.

В рамките на вчерашния ден се появиха слухове и твърдения, че Лютви Местан е отишъл в турското посолство у нас, след като и посланикът публикува снимки с лидера на ДПС, за които обаче поясни, че го е поздравил за рождения му ден.

Местан няма намерение да подава оставка

По-рано на пресконференция в Кърджали Местан заяви, че никъде няма да бяга. Той защити и декларацията, предизвикала гнева на Доган.