Бежанец от Сенегал спечели €400 000 от коледна лотария
Бежанец от Сенегал спечели €400 000 от коледна лотария / ThinckStock/Getty Images

Бежанец, който е пристигнал в Европа на претъпкана лодка, беше докоснат от коледното чудо. Мъжът от Сенегал спечели 400 000 евро от Коледната лотария в Испания, пише британският в. „Индипендънт".

Представен само с първото си име Нгагне, 35-годишният мъж е един от хилядите други, които участват в известната испанска лотария El Gordo. Когато испанският град Рокетас дел Мар печели първата награда в лотарията, всички негови жители, които са си купили билет в курорта, автоматично си поделят огромния джакпот от 630 млн. евро.

След като научава новината за своята голяма печалба Нгагне споделя пред местни медии, че благодари най-вече на испанските служби за брегова охрана, които са помогнали на него и останалите 65 души в лодката, с която е пристигнал на континента от африканските брегове.

„Искам да благодаря на испанците и на испанското правителство за това, че ме спасиха, когато бях в морето", допълни той.

Мъжът разказва, че когато заедно с жена си предприемат опасното морско пътуване през 2007 г. не притежават абсолютно нищо. След като са спасени от лодката двамата са откарани на остров Тенерифе, а в последствие се установяват в град Рокетас дел Мар на южния испански бряг.

През последните осем години Нгагне работи като берач на зеленчуци в съседния град Алмерия, но само дни преди да купи печелившия билет губи работата си. Мъжът споделя, че заедно с жена си са притежавали само 5 евро, преди да научат за наградата.
Нгагне не е единственият бежанец, който печели от испанската лотария. Сред печелившите е и 18-годишната мароканка Иман Нааман, която също споделя, че семейството й е имало финансови затруднения преди наградата.

Печелившият номер 79140 е на общо 1600 билета в Рокетас дел Мар.

Източник: БГНЕС