Коледно приветствие на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев
Коледно приветствие на кмета на община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев / снимка: Пресцентър- Община Г. Оряховица

Уважаеми жители на община Горна Оряховица,

Скъпи приятели,

Изниза се още една година от пъстрата броеница на времето. През отминаващата 2015 не са малко реализираните инициативи и проекти, начертахме смели планове за предстоящи видими резултати за благосъстоянието на града и другите населени места.

В очакване сме на светлото Рождество Христово. Омагьосан от  сиянието на рождественската свята нощ, светът замлъква и се надява на чудо. По прастара традиция в тези мигове на откровение се обръщаме навътре към себе си, към своята вяра в доброто, осмисляме поредната година от нашия живот, припомняме изгряла или отишла си мечта, възкресяваме надеждите за нещо хубаво и светло.

Всеки от нас се обръща към душата си, защото от нея започват положителните промени и стремежът към мир, съзидание и благоденствие. Тези съкровени надежди са постижими, само ако избуялите обществени страсти бъдат заменени с добродетели, ако любовта към ближния надделее над омразата и озлоблението. Нека в празничните коледни и новогодишни дни с особена сила да осъзнаем, че около нас хиляди хора се нуждаят от грижа, от съчувствие и най-вече от любов. Нека нашите добри послания и дела бъдат онези скромни - и в същото време безценни - дарове, с които ще зарадваме  както своите близки, така и всички хора в нашето обкръжение. Нека дадем своя малък принос към общата цел – мира и благоденствието! Нека помним, че когато се обединяваме за добро – то ще се случи!

Да бъде светлина в душите ни!

Да бъде любов в сърцата ни!

Да бъдат изпълнени с вяра и добро дните ни!

Да бъде мир на земята ни и благослов в домовете ни!

Щастлива Коледа!

Мирна, здрава и благодатна 2016 година!

инж. Добромир Добрев

Кмет на Община Горна Оряховица