Кунева е категорична, че е единството на РБ ще бъде запазено
Кунева е категорична, че е единството на РБ ще бъде запазено / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Единството на Реформаторския блок (РБ) ще бъде запазено на всяка цена. Ще направя всичко възможно, за да може да продължи с обединяването на хора. Това заяви лидерът на "Движение България на гражданите" и вицепремиер в кабинета Меглена Кунева пред Агенция "Фокус".

Разнобой сред Реформаторите за оставането във властта

"Сътресенията, които имахме в последните дни в РБ са нещо изключително нежелано, от моя гледна точка, от гледна точка ДБГ, но и от гледна точка на много хора, които вярват и ще продължават да вярват в Реформаторския блок. Искам да им дам на всички тях моето обещание, моята увереност, че РБ ще се запази, защото идеята е по-голяма от всеки един от нас. Когато влагаш в единството, аз смятам, че това се изплаща през успех на изборите. Може да не е да достигнеш звездите, но все пак да стигнеш по-близко до тях", посочи Кунева.

"Ние трябва да издържим и аз ще направя всичко възможно, за да може Реформаторският блок да продължи с обединяването на хора и със запазването на онова начало, което държи емоцията жива, по отношение на хората, които вярват в промените и вярват, че промените са за добро", заяви Кунева.

По думите й проектът на Радан Кънев за нова формация са лични планове. "Вярвам, че характерът е съдба. Мисля, че когато хората са ти поверили задачата да водиш, характерът има още по-голямо значение. Защото понякога характерът слага отпечатък върху цяла една партия", заяви Кунева.