Боби Михайлов: Когато корабът се разклати, мишоците излизат напред
Боби Михайлов: Когато корабът се разклати, мишоците излизат напред / снимка: Lap.bg, Илиан Телкеджиев

Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов коментира отлагането на решението за бъдещето на Литекс в А група.

БФС търси начин да остави Литекс в А група

"Това е доста дълъг документ, внесен днес и членовете на Изпълкома нямаха възможност да се запознаят днес. Ние винаги търсим вариант да има отбори, затова сме футболен съюз. Това не е измъкване. Трябва да сме аргументирани и при двата случая, защото има две комисии, които са се произнесли по един и същи начин", коментира Михайлов темата за документа, внесен от Гриша Ганчев на базата, на който е разисквана ситуацията с Литекс.

На въпрос остава или не Литекс в А група, Михайлов отговори: "Такова решение от Изпълкома не е взимано. Към момента важат решенията на двете комисии".

По темата за исканията за оставки в БФС от страна на Левски и някои футболни личности, Михайлов коментира остро: "Абсолютно неоснователно. И от Левски, и от тези футболни хора, които отдавна не се занимават с футбол. Когато леко корабът се разклати, мишоците излизат напред. Дори няма да ги споменавам за да им вдигам самочувствието", съобщава Gong.bg.

"Годината беше тежка. Но имаше хубави неща. Две отбора не получиха лиценз, сега проблемът с Литекс. Едно добро първенство с новия формат, доста интересно. Но имахме проблеми с публиката, а и недоброто представяне на националния отбор", коментира още Борислав Михайлов на въпрос за изминалата година.