Недоволни варненци ще открият велоалеите с бутане на колелета
Недоволни варненци ще открият велоалеите с бутане на колелета / netinfo

По нестандартен начин варненски колоездачи смятат да открият новите велоалеи. Почитателите на придвижването на две колела смятат да се разходят по новото велотрасе по бул. „Владислав", но бутайки колелетата си.

Събитието се организира от велоклуб „Устрем", които стоят зад традиционните велошествия в града. Този път обаче коледното им шествие е кръстено "Коледа без колела", на което ще бъде официално открита "Алеята за бутане на велосипеди".

„Правим всичко това по повод на прекрасните велоалеи, с които Община Варна ни зарадва за Коледа. Молим всеки, който иска да каже нещо по темата, да подготви лозунг или плакат и да го закрепи на пръчка, за да можем да ги посадим в градинката до алеята, като послание към хората, които стоят зад това", се посочва във фейсбук поканата за шествието.

Откриването ще е днес, 26 декември, от 16,30 часа, като срещата на колоездачите е насрочена за половин час по-рано пред часовника до Козирката. След 15-минутна пешеходна разходка по новите велоалеи, колоездачите ще направят и обиколка с велосипеди из града.

Програмата:

16:00 ч. среща пред часовника до козирката
16:30 ч. откриване на "Алеята за бутане на велосипеди" и бутане по нея
16:45 ч. разходка с велосипеди из града
17:15 ч. почерпка с чай, сладки, мандарини и късметчета на шадраваните пред съда