Заместник-кметът на община Трявна дари първата си заплата за най-малките
Заместник-кметът на община Трявна дари първата си заплата за най-малките / Община Трявна

Първата заплата на заместник-кмета на Трявна се превърна в приказна изненада за най-малките жители на общината, които посрещнаха своите гости с коледно настроение, песни, танци и прекрасни детски усмивки.

„Заредих се с невероятни емоции и прекрасно коледно настроение. Няма нищо по-хубаво от детските усмивки и искрената радост, с която децата реагират на най-малкия жест”, каза Мария Пенева. Тя беше гост на малчуганите във всички детски градини в Трявна и им подари книжки.

Заместник-кметът на община Трявна дари първата си заплата за най-малките
netinfo

„Избрахме подаръците да бъдат под формата на книжки, защото у децата трябва да се създава усещането, че четенето на книги е забавно, приятно, интересно, трябва да се възпитава у тях любов към книгите, които не само са „прозорец към света”, а и изключително важно средство, което формира способността на малчуганите да разбират света около тях, да бъдат критични, да поставят под съмнение факти и да формират собствено мнение”, коментира още Мария Пенева.

Община Трявна съвместно с библиотеката към НЧ „П.Славейков 1871” проведе и коледно четене на приказки в центъра на града. „Надявам се децата да са усетили магията, която се крие в книгите и след време, макар и пораснали, все още да обичат да се вмъкват в приказния свят, където мечтите и въображението нямат граници”, каза Мария Пенева и пожела на всички жители на Трявна и Плачковци весели празници, здраве и вяра в чудесата.

Заместник-кметът на община Трявна дари първата си заплата за най-малките
netinfo