Малките зрители на Кукления театър посрещнаха Дядо Коледа
Малките зрители на Кукления театър посрещнаха Дядо Коледа / netinfo

Пиесата „Коледно приключение“ събра в Кукления театър деца на година и половина, каки и батковци. В стотното представление от началото на сезона малчуганите се забавляваха с Червената шапчица, трите прасенца, Ежко и други любими герои, които се втурнаха в преследване на Баба Яга, за да върнат откраднатите ботуши на Дядо Коледа.

Старецът с червения кожух пристигна с препълнен чувал с подаръци, за да зарадва послушните и палавите, и недоверчивите, които питаха дали е истински. Със стихчета, песни и танци децата очароваха щедрия Дядо Коледа и джуджетата, майките, татковците, бабите и дядовците в салона. Всеки от малчуганите получи подарък и от Кукления театър - стенен календар за новата година с филмови и приказни герои.

Малките зрители на Кукления театър посрещнаха Дядо Коледа
netinfo

В дните преди Рождество Кукленият театър гостува в детското отделение на болницата, в Помощното училище „Николай Палаузов“ и в Дневния център за деца с увреждания. Традиционната благотворителна инициатива на театъра зарадва сто деца с подаръци и обещание за нови срещи. Маршрутът на Дядо Коледа премина и през детски градини в Габрово и други градове, а в салона куклените актьори посрещнаха зрители от няколко училища.

Първото представление за новата година е на 10 януари.  Отново в 11 часа в неделния ден на сцената на куклите ще излязат героите от Андерсеновата приказка „Принцесата и граховото зърно“.