Полицията ни предупреждава за какво да внимаваме по празниците
Полицията ни предупреждава за какво да внимаваме по празниците / Дарик Враца

Внимавайте за джебчии по празниците, съветват от полицията във Враца. Крадците използват оживлението по търговските улици, в хипермаркетите, около пазарите и църквите в навечерието на Коледа и Нова година. Те посягат главно на портмонета в носени през рамо дамски чанти и външни джобове на дрехи със свободна кройка.


"При продължително отсъствие от дома вземете мерки да предпазите жилището и ценните си вещи от престъпни посегателства. Не съобщавайте на много хора, че ще отсъствате по време на празниците. Предупредете и децата си да не правят това. Обърнете внимание на възрастните хора за риска от телефонни измами. Предупредете ги да не се доверяват на съмнителни обаждания, при които се искат пари под какъвто и да било предлог!", напомнят още от Областната дирекция на МВР.


В навечерието на Коледните и Новогодишни празници се увеличава и вероятността от възникване на пожари на обществени места или в частни домове, като най-честите причини са: паленето на свещи или бенгалски огън по елхите; ползване на пиротехнически изделия - ракети, пиратки или фойерверки; оставени без надзор електроуреди или отоплителни уреди на твърдо гориво.