В Лясковец откриха благотворителна кулинарна изложба за бедни и възрастни хора
В Лясковец откриха благотворителна кулинарна изложба за бедни и възрастни хора / снимка: Пресцентър- Община Лясковец

Благотворителна кулинарна изложба откриха за седми път в ЦДГ "Славейче" в Лясковец. Акцията е на директорката Елка Йорданова и екипа, с цел да зарадват бедните и социално слабите хора от града. Тя премина под надслов „Седем години с добри сърца”.

Милосърдната инициатива ще зарадва над 40 ползватели на обществената трапезария за бедни. Храната ще бъде разпределена в кухнята на патронажа. Част от блюдата директорката на трапезарията Ваня Табакова ще занесе в лясковския манастир „Св. Св. Петър и Павел“, за да зарадва възрастните монахини.

Кулинарната изложба включваше специалитети от българската национална кухня. Приготвените ястия според традицията за Бъдни вечер, бяха само постни и нечетно число. В изложбата фигурират общо 33 блюда като постни зелеви сърми, варено жито и булгур, гърне с боб,, кьопоолу, гъби с ориз, пълнени чушки, баклава, баници, печена тиква, курабийки с вино и др.

Специалитетът на директорката е зелник по македонски. На откриването на изложбата присъства и председателят на Обс в Лясковец Даниела Арабаджиева.