Бойците на  Десант мачкат на Балканското по ММА
Бойците на Десант мачкат на Балканското по ММА / netinfo

Трима бойци на варненския клуб "Десант", водени от треньора Николай Добруджански взеха участие на Балканското първенство по ММА в гр. Пазарджик, където впечатлиха с изявите си.

Николай Добруджански беше дал заслужена почивка на европейските шампиони по ММА Даниел Гълъбаров и Александра Тончева, както и на останалите национални състезатели от "Десант" и в клетката в Пазарджик излязоха три от надеждите на клуба за медали за следващата година, съобщиха от клуба.

В категория "до 77 кг. до началото на полуфиналните схватки изглеждаше, че ще предстои варненски финал, но Иван Гроздев загуби с решение от национала от пловдивския "КА-2" Томи Борисов. В другия полуфинал Енис Узун победи в изключително тежка среща турчина Хамди Кузгун и оформи българския финал в тази категория. Тази среща оправда очакванията за зрелищен сблъсък. В първия рунд Енис изпрати в нокдаун Томи Борисов. Във втория рунд отново по-точен в размените се оказа варненецът, но в третия Томи демонстрира защо е национален състезател и завърши по-силно срещата, благодарение на добрата си кондиционна подготовка. Двата силни рунда и нокдауна обаче донесоха заслужена победа на състезателя на "Десант", който се окичи с титлата "балкански шампион".

В долната категория "до 70 кг." Антонио Григоров остана единствен българин защитаващ името на страната си, след като в другия полуфинал Саваш Бекар (Турция) нокаутира зрелищно Кристиян Стоянов от Сандански. Антонио се изправи срещу Надир Айджъл, за да попречи на турски финал в категорията и го отстрани с технически нокаут в първия рунд след изключително динамично начало. "Финалният сблъсък в категорията се превърна и в най-зрелищната среща на първенството. Бекар започна с агресивен страйкинг, а българинът използваше ръстовото си превъзходство и играеше от дистанция. При един клинч в средата на клетката Антонио дръпна турчина в гард и започна да налага захвати за опити за събмишън на земя. Саваш Бекар продължи със силните удари, което отвори пролуки в защитата му и Антонио атакува ръката за ключ. Противникът му се измъкна на косъм, но веднага след това попадна в триъгълник, след което българинът го превъртя, качи се отгоре му в позиция маунт, откъдето започна да сипе удари в главата на безпомощния Бекар, което принуди рефера да прекрати срещата. Цялата зала изригна при победата на нашия състезател и дълго време аплодираше представянето му", разказва Николай Добруджански. Така със спечелените златни медали и бронзовия на Иван Гроздев "Десант" отчете повече от убедително представяне на първенството.

По време на състезанието се проведе и официална церемония, през коята на европейските шампиони на клуба Александра Тончева и Даниел Гълъбаров бяха присъдени от БФММА званията "майстор на спорта", а на треньора им Николай Добруджански званието "заслужил треньор".