Норвегия осъди сирийски бежанец за палеж
Норвегия осъди сирийски бежанец за палеж / ThinkStock/Getty Images

Норвежки магистрати осъдиха на 3 години и 3 месеца затвор кандидат за убежище от Сирия, подпалил през февруари апартамент в къща, където бил временно настанен. Според сайта на в. "Бергенс тиденде", осъденият, пристигнал в скандинавското кралство миналата година, твърди, че няма вина и ще обжалва съдебното решение, предаде ТАСС.

В Германия има 430 опасни ислямски екстремисти

Инцидентът станал в Нурдейде, Западна Норвегия. Когато избухнал пожарът, в къщата имало петима души - наложило се пожарникарите да свалят единия от балкона. Според експерти, говорили на процеса, хората били спасени по чудо. Апартаментът на бежанеца пламнал, щом личността му събудила интереса на правоохранителните органи.

Осъденият преживявал с кражби и търговия с крадени вещи. В полицията идвали и сигнали от негови съседи, към които той отправял заплахи. Съдът признал, че е виновен и в тези случаи.

Бежанците в Германия причиняват все по-сериозни главоболия

В края на 2013 г. - отново в Западна Норвегия, кандидат за убежище от Южен Судан закла с кухненски нож шофьора на международен автобус и двама пътници ден преди датата, на която трябваше да бъде експулсиран. После сложи край на живота си в затвора, напомня ТАСС.

Източник: БТА