Възпитаници на СОУ „Козма Тричков“ станаха ЕКОГЕРОИ
Възпитаници на СОУ „Козма Тричков“ станаха ЕКОГЕРОИ / netinfo

Пет специални награди, едната от които таблет, спечелиха ученици на СОУ „Козма Тричков" - Враца от последната за изтичащата година надпревара между училищата в играта "Стани ЕКОГЕРОЙ".


От поредната кампания „Стани Екогерой! Научи всички вкъщи да събират разделно!", реализирана съвместно от ЕКОПАК България и общините Враца и Перник, книги спечелиха Белослава Петкова от 5 клас, Себастиян Ановски от 6 клас, Даниела Милкова от 7 клас и Владислав Драганов от 8 клас. От надпреварата, обхванала над 2700 деца от 27 училища от Враца и Перник, осмокласникът Денис Иванов от училище „Козма Тричков" спечели таблет.


Екосъстезанието, от което учениците на СОУ „Козма Тричков" спечелиха награди, се проведе от 12-ти ноември до 2-ри декември, а всяко дете можеше да провери знанията си, отговаряйки заедно със своите родители на въпроси, свързани с опазване на околната среда в специално създадена онлайн страница. За да получат право на регистрация в томболата на играта, учениците са дали верни отговори на поне 8 от 10-те въпроса, с което са показали добри знания.