Шефът на ДАНС се яви като частен обвинител по делото за смъртта на сина му
Шефът на ДАНС се яви като частен обвинител по делото за смъртта на сина му / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Шефът на ДАНС Димитър Георгиев се яви като частен обвинител по делото за смъртта на сина му. 20-годишното момче загина в началото на април м.г. при жестока катастрофа на столичния булевард "Симеоновско шосе" в района на Ловния парк. Подсъдим за смъртта на младежа е собственикът на една от известна верига пицарии.

Делото за жестоката катастрофата започна с представяне на технически експертизи. Според една от тях подсъдимият в делото ресторантьор Георги Илиев е имал перфектна видимост в момента на инцидента. Мъжът, който в това време е управлявал луксозен „Мерцедес", е правел ляв завой към едно от заведенията си, но преди означеното за това с маркировка място. Той е шофирал с около 20 км/ч докато срещу него с висока скорост е идвал 20-годишният Юлиян Георгиев. Експертът Павел Джамбов обясни: "Според нашето заключение мотоциклетът е бил със 120 км/ч. За градски условия е високо".

Отсечката, на която е станал фаталния сблъсък между младия моторист и автомобила на Илиев, е била осветена, потвърди самият подсъдим. Той обаче обясни обаче, че не е видял насреща идващия мотор, а само чул силния звук от удара.

Според експертите тялото на младежа е излетяло на около 150 метра от мястото на катастрофата. Съдебно-медицинската експертиза по делото е установила, че в кръвта на загиналия Юлиян Георгиев са открити следи от наркотични вещества.

Александър Александър от „Съдебна медицина" допълни още, че химическата експертиза е показала такъв резултат и наличие на вещество, което се съдържа в канабиса.

Делото ще продължи едва след два месеца, когато се очаква да бъде готова нова комплексна експертиза, която да установи къде точно се е намирала прекъснатата линия на пътното платно, където подсъдимият за смъртта на младежа е направил маневрата с автомобила си.

По делото като частен обвинител се явява бащата на Юлиян и Димитър Георгиев, който до 2013 г. беше заместник-министър на вътрешните работи, а в момента е шеф на ДАНС.