Съдят трима черногорци, задигнали кобила от Рогош
Съдят трима черногорци, задигнали кобила от Рогош / Дарик архив

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт срещу Ангел Борисов, на 47 г., Ангел Минков, на 20 г., и Лазар Стефков, на 22 г., за кражба на една кобила и други вещи.

Обвинението за Ангел Борисов е за кражба при опасен рецидив. Той е осъждан многократно, като една от присъдите му е за кражба. Ангел Минков има две присъди, Лазар Стефков също е осъждан.

Тримата обвиняеми се познавали и тъй като са безработни, на 23 февруари 2015 г. решили да се придвижат с влак от с. Черна гора, област Стара Загора до пловдивското село Рогош. Ангел Борисов знаел в кои къщи в Рогош се отглеждат подходящи за кражба животни. Стигнали до една от тях. В двора имало малък обор, който не се заключвал. Изчакали да мине полунощ. В ранните часове на 24 февруари тримата влезли в стопанската постройка, като демонтирали част от телената мрежа, и откраднали тъмнокафява кобила и други вещи. На сутринта продали животното за 450 лева на търговец в Пловдив. Той пък го препродал на друг човек. По делото е извършена стоково-оценъчна експертиза, като общата стойност на отнетата кобила и вещите е 800 лева.

Деянието е с висока обществена опасност, извършено е с пряк умисъл, а обвиняемите са с лоши характеристични данни, пише в обвинителния акт. Борисов и Минков понастоящем са задържани, като първия изтърпява присъда в затвора в Пазарджик.

Предстои Районен съд-Пловдив да насрочи първо заседание по делото.