Най-големият подарък?!
Най-големият подарък?! / netinfo
Най-големият подарък?!
83318
Най-големият подарък?!
  • Най-големият подарък?!

Най-красивите подаръци са емоционалните! Защото чрез тях изразяваме себе си, а хората, които обичаме, се вдъхновяват, мотивират и дори трансформират. Това е философията на Марияна Стракова – йога-преподавател и създател на Център „Промяна“ в Пловдив. По думите ѝ ако правим неочаквани изненади на любимите си хора, абсолютно необичайно, това е най-прекрасният начин да изкажем своята признателност към тях и желанието си да споделяме повече моменти заедно. Във времето материалният подарък може да изчезне или да изпълни своето предназначение, а емоционалният дар остава вечно в сърцето на човека, обяснява Мариана.

Периодът на Коледните и Новогодишните празници е подходящото време да се погрижим и за себе си, коментира още тя. Това са дни, в които е добре всеки от нас да си подари време за разговор с вътрешния „Аз“ и да потърси отговор на въпроси като този: „Какво не ми достигна, за да постигна това, което исках?“. Когато изчистим съзнанието си от недоверието и съмненията, и ги оставим в старата година, ще имаме сили да започнем новата на чисто и с различна нагласа към всичко около нас, категорична е Мариана.

Първият ден на Новата година в Индия и Бали се празнува в пълно мълчание. Той е ден за равносметка. Всички хора медитират и според тях това е начин да се върне баланса в природата, разказа още Мариана в интервю за Дарик. Индийците украсяват всичко с цветя и ароматни свещи, които символизират божествената искра в човешката душа, осветявайки пътя към дома и сърцето ни, допълни тя.

„Нека осъзнаем красотата на човешкото присъствие. Всичко, което ни прави истински богати е не пълната трапеза по Коледа, а споделянето, любовта, подкрепата, уважението. Вярвайте в добротата на живота“! С тези думи Мариана Стракова пожела щастливи празници на всички слушатели на Дарик радио и читатели на сайта dariknews.bg!

Още интересни съвети за посрещането на светлите Коледни и Новогодишни дни чуйте от цялото интервю в прикаченото аудио.