PhotoTracks от Азия в Монтана
PhotoTracks от Азия в Монтана / Петя Димитрова
PhotoTracks от Азия в Монтана
83315
PhotoTracks от Азия в Монтана
  • PhotoTracks от Азия в Монтана

Изложба на фотоси от държави в Централна Азия, през които минават най-известните маршрути от Пътя на коприната бе открита във фоайето на читалище „Разум"в Монтана. Автори на експозицията са Антина Златкова и Томас Линдермайер.


Пътешествието им започва от Китай. Дължината на легендарното трасе на Пътя с отклоненията стига до 10 хиляди километра. През средновековието керваните са ги преминавали за около година .


Антина и Томас пътуват три поредни години по маршрутите в Централна Азия и изминават 50 хиляди километра с влакове, коли и автобуси. Изложбата обхваща една много малка част от снимките, които са заснели от 2013 до 2015 година. Посетителите на изложбата имаха възможност да чуят разказа им и видят презентация от пътешествието.


Антина Златкова е родена през 1990 година в Монтана. От 2009 година живее във Виена, където се занимава с аудиовизуални продукции и медийна педагогика. Завършила е Комуникационни науки и Трансдисциплинарни изкуства във Виена. Автор е на две стихосбирки „Кораби от Хартия" и „Чужди географии"


Томас Линдермайер е роден през 1978 година в Долна Австрия. Живее и работи във Виена. Завършил е история и комуникации. Томас е медиен педагог, филмов и видео продуцент. Лектор е във факултета по комуникационни науки във Виенския университет