Кметът на Шумен посочи приоритетите за 2016 г., започва работа за нова спортна зала
Кметът на Шумен посочи приоритетите за 2016 г., започва работа за нова спортна зала / netinfo

Новата спортна зала на Шумен ще бъде построена на терена на бившия 5-ти полк. Това стана ясно по време на днешната пресконференция на кмета на града Любомир Христов, по време на която бяха посочени приоритетите за работа през 2016 г.

Градоначалникът обясни, че администрацията е поискала 500 000 лв. от Министерство на финансите за изготвяне на общ устройствен план на общината и на мястото, където се предвижда да се изгради бъдещата многофункционлана спортна зала. Христов обясни, че целта е с тези средства да се подготви и терена. „Евентуално през 2016 г. може да направим първа копка", подчерта кметът.

През следващата година ще бъдат организирани срещи с представители на бизнеса, за да се говори за публично-частно партньорство. Според една от идеите фирми ще поддържат райони около кръговите кръстовище, за сметка на възможността за реклама.
Друг основен приоритет през новата година ще бъде работата по реализация на инфраструктурни проекти. Общината ще се опита да пренапише проекта за летния театър, ще се работи и по проекта за централна градска част. „Поставили сме си цел до края на 2016 г. да отворим новите сгради на старческия дом.

Любомир Христов каза още, че предстои да се увеличи и цената за абонамент за паркиране по общинските паркинги, като цената от 1 лв. за час престой няма да бъде променяна. Мисли се и за въвеждане на SMS система за плащане на такса за паркинг. „Вероятно ще обявим поръчка за закупуване на два репатриращи автомобила - паяци", допълни градоначалникът. Ще се въведе ред и на начина по който се извършват прекопавания в града. „Сега обикновено е практика да се копае в събота и неделя, ще въведем ред", каза Христов, допълвайки, че той и екипа му искат града да бъде подреден.