Четири години решетки за турски водач, убил двама при катастрофа
Четири години решетки за турски водач, убил двама при катастрофа / снимка: DarikNews.bg, архив

Четири години затвор постанови Апелативният съд във Велико Търново за 35- годишен турчин, живеещ в Швейцария. Четин Б. е признат за виновен за това, че през юли 2014 год. шофирал със 112 км./ч.по пътя Велико Търново- Гурково и предизвикал тежка катастрофа, при която загинаха двама души.

При произшествието живота си изгубиха баща и син от село Сборище, община Твърдица. Ранени бяха две деца на 10 и 11 години, както и 21- годишната приятелка на водача, возещи се в размазания автомобил.

Първата съдебна инстанция постанови наказание от четири години затвор за турския водач. Присъдата бе определена след като чужденецът призна вината си и поиска съкратен процес. Мъжът бе лишен и от право да управлява автомобил за същия срок. Четин Б. обаче обжалва решението пред Апелативния съд във Велико Търново, който потвърди присъдата.Решението на втората инстанция подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд в 15 дневен срок.

Апелативният съд е изменил наложената мярка за неотклонение "парична гаранция" в "задържане под стража". Внесената от подсъдимия гаранция от 5000 лева следва да бъде конфискувана в полза на държавата, а мярката "задържане под стража" ще бъде приведена в изпълнение в момента, в който лицето бъде установено. Определението за изменение на мярката може да се обжалва в седемдневен срок пред ВКС.