Делото за катастрофата при Ловния парк в София продължава догодина
Делото за катастрофата при Ловния парк в София продължава догодина / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Делото за катастрофата при Ловния парк в София продължава догодина. При инцидента през април 2014 година загина Юлиян Георгиев - син на настоящия председател на ДАНС Димитър Георгиев, който тогава бе заместник-министър на вътрешните работи. Подсъдим е собственикът на верига столични пицарии Георги Илиев.

Експерти по процеса стигнаха до заключението, че Илиев е завил от бул. "Симеоновско шосе" преди означеното за това с маркировка място. Той е имал идеална видимост за движението срещу него, смятат още специалистите.


Че отсечката от булеварда е добре осветена потвърди и самият Илиев, който даде показания пред съда. Той заяви, че не е видял моториста, само чул изведнъж силен звук от удар и си помислил, че дърво е паднало върху колата, която карал. А когато излязъл от автомобила изобщо не видял къде е тялото на младежа. Според експерти то се намирало на около 150 метра от удара.

Автомобилът Илиев управлявал с около 20 км /ч, а Юлиян Георгиев се движел с най-малко 120 км/ч, сочи заключение на вещите лица. Високата скорост станала причина тялото му да бъде изхвърлено толкова далеч от мястото на сблъсъка.

Специалистите по съдебна медицина описаха в заключението си, че смъртта на младежа е настъпила след изключително много травми. Химичен анализ обаче показва, че в кръвта и урината на момчето имало следи от вещество, което се съдържа в канабиса.

Нова, комплексна експертиза, която трябва да е готова след два месеца, ще трябва да изяснява къде точно се е намирала прекъснатата линия на платното в деня на инцидента. Именно според това ще може да се каже със сигурност дали Георги Илиев е завил по-рано от разрешеното за това място.

Източник: БТА