Протест заради сваленото предаване на Петър Волгин пред БНР
Протест заради сваленото предаване на Петър Волгин пред БНР / снимка: БГНЕС, архив
Протест заради сваленото предаване на Петър Волгин пред БНР
83313
Протест заради сваленото предаване на Петър Волгин пред БНР
  • Протест заради сваленото предаване на Петър Волгин пред БНР

Протест в защита на предаването "Деконструкция" на водещия Петър Волгин се проведе пред Българското национално радио. Протестиращите блокираха за кратко движението по бул. "Драган Цанков". Стигна се до напрежение между протестиращи и шофьори.

Свалиха предаването на Петър Волгин, бил необективен

Около 100 души се събраха на протест. Освен слушатели на предаването и колеги на журналиста Петър Волгин, имаше и популярни лица, като Юрий Асланов, Велизар Енчев, Виза Недялкова, Борислав Цеков и др. Всички те настояха предаването да бъде върнато в ефир.

Протестиращите блокираха за половин час движението по бул. "Драган Цанков", пропуснаха само една кола с болна възрастна жена и две линейки.

В един момент се стигна до напрежение между водачите на автомобили, попаднали в задръстването, и протестиращите, но в задръстването имаше и полицейска кола и полицаите регулираха движението.

Участниците обявиха, че протестите с блокади ще продължат, като ще се провеждат в събота в 12:15 - часът на излъчване на „Деконструкция".

Генералният директор на БНР Радослав Янкулов отрече да има политически мотиви за решението предаването „Деконструкция" да бъде свалено от ефир.