Съветниците в Кюстендил ще разгледат офертата за за рефинансиране на облигационния заем на общината
Съветниците в Кюстендил ще разгледат офертата за за рефинансиране на облигационния заем на общината / Иво Кирилов, Дарик

Оферта за по- добри условия за финансиране/ рефинансиране на облигационния заем на община Кюстендил, ще бъдат разгледана на предстоящата сесия на Общински съвет- Кюстендил, обяви председателят на местният парламент Иван Андонов.
„Най- добрата оферта за по- добрите условия за Облигационният заем е на УниКредит Булбанк. Тя трябва да бъде гласувана от съветниците", обясни Андонов.

На предстоящата сесия ще бъдат разгледани 39 докладни записки. Сред тях е и определяне таксата за битови отпадъци за 2016 г.


„И през следващата година няма да има повишение на таксата. Тя остава една и съща през последните 4 години", заяви председателят на ОбС- Кюстендил.

На сесията съветниците ще гласуват и Общинската програма за отпадъците за периода 2015- 2020 г. Ще бъде разгледана и докладна записка за определянето на наемни цени за земеделски земи. В предложението, което ще бъди гласувано не се предвижда увеличение на цените.