Жена осъди общината в Шумен за 15 000 лева заради падане в центъра на града преди година, съобщава Нова телевизия. 57-годишната Данка Доброволска разказа, че тогава тръгнала към Бюрото по труда. Обувката й попада в разбита плочка на центъра. Жената паднала. Следващото, което помни, е, че някой я вдигнал. Смята, че е изгубила съзнание. След инцидента тя е с избити предни зъби и фрактура на ръката.

„При вдигането аз си видях единия зъб ей там, а другият къде е бил, не знам, защото два зъба са изхвърчали", разказва Данка Доброволска.

Ръката на жената е счупена лошо, коляното й е силно натъртено, а очилата - потрошени.

Лекарка осъди община, спънала се в дънер на тротоара и получила контузия

„Счупих лявата ръка, за щастие. Но ето това е максимума, който мога. До скоро беше надута, не мога да държа с нея нищо, в отпуснато положение примерно мога да държа торбичка с едно кисело мляко, повече не може", добавя Данка.

Според решението на Районния съд, Община Шумен трябва да плати на Данка 15 000 лв. обезщетение. Съдът е признал и 699 лв. разходи за медикаменти, а администрацията дължи още 1825 лв. разноски по делото.

Година след злощастния инцидент нищо в центъра на Шумен не се е променило. Плочките са си все така разбити, хората все така се спъват.

Община Сливен плаща близо 7000 лева за счупен крак

За разбития център, който не е ремонтиран повече от 35 години, се ядосват и младите шуменци - повечето работещи извън страната. „В момента извършваме частични ремонти както по централната част на града, така и в кварталите. Но нали разбирате, че ние сме от един месец - такива са проблемите и с осветлението на града, такива са проблемите с всички читалища по селата", обяснява кметът на Шумен Любомир Христов.

Иначе за центъра имало проект, направен от предната администрация.
„Той проектът е доникъде, сега се мъчим да довършим този проект, за да може да бъде реализиран, като цяло да бъде променена настилката в града на централната част", добавя кметът на Община Шумен.

Източник: Novanews.bg