Студенти дариха с коледен празник децата от Дома „Княгиня Мария Луиза“
Студенти дариха с коледен празник децата от Дома „Княгиня Мария Луиза“ / netinfo

С истински коледен празник студентите от Университета по хранителни технологии дариха децата от Дома за деца, лишени от родителска грижа – „Княгиня Мария Луиза“. Децата бяха посрещнати от инициаторите от Студентски съвет – Калоян Попов, Илиян Петракиев и Иво Финков, и от ректора проф. Кольо Динков в спортната база на висшето училище.

Благотворителната кампания, инициирана от младите хора и подкрепена от ръководството на висшето училище, се провежда за поредна година в дните преди Коледа. Проф. Кольо Динков пожела на децата да са здрави и да се радват на празника, защото са на гости при приятели. Децата отвърнахасъс силно „да“ за най-големия си приятел „Университета по хранителни технологии“…..и Дядо Коледа.

Студентите изненадаха децата с много игри и викторина. Поредица от победители бръкнаха в голямата торба с лакомствата след верните отговори на въпроси, свързани с историята на България, на любопитки от рода на „Кое помага на рибите да дишат под водата“, на лесни гатанки като „На сърдитко Петко празна му торбата“, и не толкова лесни като – „Лети, а крила няма“,  на играта „Познай теглото на топката“.

Танците на фолклорния ансамбъл към Университета „Пълдин“ и на студентска формация „Еблеганс денс“ направиха празника още по голям. Много музика и песни и още толкова подаръци и лакомства накараха децата да се чувстват щастливи като на истинско и голямо коледно парти. Накрая в Спортната база на Университета по хранителни технологии пристигна и Дядо Коледа.