Бюджет 2016: Справедливите 164 милиона лева
Бюджет 2016: Справедливите 164 милиона лева / netinfo
Бюджет 2016: Справедливите 164 милиона лева
83301
Бюджет 2016: Справедливите 164 милиона лева
  • Бюджет 2016: Справедливите 164 милиона лева

Бюджетната рамка на община Бургас за следващата година е 164 мнл. лева, обяви пред журналисти кметът Димитър Николов. Сумата обаче може да бъде променена след провеждането на обществените обсъждания, които започват от януари.

През 2016 година, Бургас ще разполага с държавно -делегираната субсидия в размер на 69 580 000 лева. Според Николов, голяма част от общинските харчове ще бъдат за благоустрояването на междублоковите пространства във всички квартали на града. Сериозните ремонти започват от к-с „Меден рудник".

Ще се реконструира междублоковото пространство в зоните „Б" и „В" с обслужващите улици, паркинги, изцяло подновяване на настилките и тротоарите на прилежащите улици. След „Меден рудник" и „Възраждане", поетапно ще се работи в „Изгрев", „Славейков", „Зорница", „Братя Миладинови" и „Лазур". Дейностите по благоустройството в тях ще продължат и през 2017 г.

„Бюджетът ни е изключително справедлив. Постарали сме се да засегнем всички сфери и дейности, за които общината отговаря, като осигурим финанси за различните проекти и разрешаването на конкретни задачи", заяви Николов. /още в звуковия файл/

Въпреки, че бюджетът на Бургас е орязан почти на половина, изпълнението на големите инфраструктурни проекти в града ще продължи. Припомняме, че през настоящата бюджетът на морския град беше над 310 мнл. лева.

Сред обектите, по които ще се работи след началото на следващата година са: реконструкция на пл . „Жени Патева", реконструкция на ул . „Александър Батенберг ", както и историческото ядро на морската градина. Дългоочакванията проект за реконструкция на ул. "Богориди" се отлага, зсега.

„За да се осъществят всички предвидени инвестиции през 2016- та, отново впрягаме огромни усилия за разработването и печеленето на европейски проекти, с които да осигурим финансиране, което няма как да дойде от бургаския данъкоплатец", допълни кметът Николов.