Рекорден брой участници в базара за Ники, ВиК-шефът купи нейна картина
Рекорден брой участници в базара за Ники, ВиК-шефът купи нейна картина / Снимки: Областна администрация - Хасково

Рекорден брой училища се включиха в открития днес Коледен благотворителен базар, организиран от областната администрация в Хасково и Регионалния ипспекторат по образованието. От общо 83 училища в областта, коледни сувенири изложиха 72. Заедно с неправителствените структури, работещи с деца, броят на участващите организации надхвърли 85. Благотворителното начинание бе открито от областния управител Станислав Дечев, а зала „Марица“ на областната администрация едва побра гостите. Тази година инициативата е под наслов "От деца - за Ники“ и набраните от нея средства ще бъдат дарени за лечението на 16-годишната Ники Корондилева, възпитаничка на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ Хасково.

Ники присъства лично в залата, тя бе с маска поради изричното настояване на лекарите, но очите на момичето не преставаха да се усмихват. Талантливото и борбено момиче предостави за търга своя картина, която бе откупена от директора на областното ВиК Тодор Марков за сумата от 400 лв.

Рекорден брой участници в базара за Ники ВиКшефът купи нейна картина
netinfo

Специален поздрав имаше и от усмихнатите снежинки и коледари от ОДЗ „Звънче“ в Хасково.

Базарът се провежда за 6-и пореден път. Той ще продължи 3 дни. Областната администрация кани гражданите да се включат в дарителската инициатива за Ники.