Хасковският административен съд сред най-одобряваните и натоварените в страната
Хасковският административен съд сред най-одобряваните и натоварените в страната / netinfo

Хасковският административен съд е сред най-одобряваните в страната, съобщи днес новият председател Хайгухи Бодикян. За 2014-а година анализът на резултатите от проведено социологическо проучване е отчел 68 процента доверие на адвокатите в него, 45 процента на журналистите и 40 - на гражданите - доста по-голямо от средното за страната. Освен това ХАС се нарежда на пето място по натовареност в страната, след София, Пловдив, Бургас и Перник.

Новата шефка заяви още, че за начало има намерение да попълни щатовете. В момента съдът работи при намален щат - досега са само 4 съдии, при 6 щатни длъжности. В момента са 5. Обявен е конкурс за заемане на една от щатните бройки.

"Смятам, че при управлението си трябва да заложа на приемствеността”, каза още Хайгухи Бодикян и добави, че създадената в момента организация на работа в съда е добра.

Хайгухи Бодикян има над 24 години юридически стаж, от които над 22 години в органите на съдебната власт като съдия. Била е младши съдия в Хасковски окръжен съд, съдия в Районен съд - Хасково, съдия в Окръжен съд - Хасково и съдия в Софийски градски съд от м. февруари 2005г. до настоящия момент. В периода 2002г. - 2005г. е била инспектор в Инспектората при Министерство на правосъдието.