Бербатов награждава талантливи деца
Бербатов награждава талантливи деца / Пресцентър

Фондация на благоевградчанина и футболна звезда Димитър Бербатов обяви началото на осми проект „Награди за успелите деца на България”.

Областите, в които отличени през годината деца могат да кандидатстват със своите постижения, са изкуство, наука и спорт.

Всеки ученик от І до ХІІ клас, у нас или в чужбина, може да бъде номиниран със свои до 5 постижения - най-силните за него през годината.

Децата, които живеят зад граница, се класират в отделна категория. Желателно е те да посещават българско училище в чужбина, но могат да участват и българчета, които не посещават такова, когато това не е техен избор, а в района, в който живеят, няма българско училище или пък няма клас за тяхната възраст.

Целта на годишните “Награди за успелите деца на България” е преди всичко да поощри изявените деца и да стимулира тяхното развитие като обозначи постиженията им като значими за цялото общество.

Димитър Бербатов и екипът на фондацията се надяват, че тези деца един ден ще подкрепят социално слабите, както и талантите, които идват след тях – както през 2015 г. го направи Григор Димитров, един от първите носители на наградата на фондацията.

От първата кампания досега са постъпили над 20 000 номинации за деца от над 200 градове и над 50 села в цялата страна, както и десетки деца от  Англия, САЩ, Испания, Австрия, Дубай и други краища на света.

Проектът “Награди за успелите деца на България” традиционно се осъществява със съдействието на Министерството на образованието и науката.