Деца направиха къща за читалище „Делиорман“
Деца направиха къща за читалище „Делиорман“ / netinfo

Малчуганите, участвали в работилницата „Творческите чудеса на малките джуджета“, организирана от читалище „Делиорман“ в Разград, изработиха къща от картон за културната институция, която повече от година след създаването си е все още бездомна.

Четири работни дни майсторът на приложното изкуство Хафизе Басри обучаваше по 2 часа деца как да изработят новогодишни украшения от материали, които обикновено изхвърляме след употреба. На петия ден от творческата работилница елхата в детския отдел на РБ“Проф. Боян Пенев“ бе украсена с: ангелчета от хартия за мъфини, гирлянди от вестници, джуджета от памук и кухненски ролки и още изработени от малките творци украшения.

До елхата пък бе къщата от картон с надпис „НЧ“Делиорман“.

Председателят на читалището Хабибе Расим си пожела след децата и местната управа да чуе молитвите на културната институция и през следващата година тя да получи помещения, в които да развива своята дейност. Същото пожелание отправи и Фахредин Молламехмедов председател на Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

Деца направиха къща за читалище Делиорман
netinfo

Край елхата гостите на празничното събитие – тийнейджърите от клуб „Слово“ към ЦУТНТ с ръководител Веселина Йотова – представиха коледният спектакъл „В търсене на Снежанка“.

И младите актьори, и децата, изработили новогодишната украса, получиха сладки подаръци от читалище „Делиорман“.

Деца направиха къща за читалище Делиорман
netinfo

Преди това всички, заедно с най-малкия участник в работилницата – Ниляй – на година и 9 месеца – се снимаха за календара на читалището за 2016 г.

Още снимки вижте тук.

Деца направиха къща за читалище Делиорман
netinfo