12 млн. британци ще „атакуват” магазините в паническата събота
12 млн. британци ще „атакуват” магазините в паническата събота / снимка: Guliver/Getty Images

Очаква се коледните подаръци да бъдат приоритет този уикенд, а във Великобритания търговците вече са се подготвили със солидни отстъпки за "паническата събота".

След разочароващия „черен петък” от гледна точка на продажби на коледни подаръци, магазините се подготвят за последните почивни дни преди празниците. Очаква се рекорден брой хора да пазаруват в последния момент. Търговците във Великобритания чакат клиентите с намаления до 80%.

Това е пета поредна година, в която търговците на дребно предлагат толкова големи отстъпки по празниците. Някои обясняват това с опит да компенсират по-малките печалби по време на тазгодишните разпродажби.

Отстъпките във Великобритания утре ще са най-големите от 2008 г. насам, след като британците устояха на изкушението да пилеят пари по време на есенните намаления.

Очаква се в паническата събота приходите за магазините да достигнат 1,1 млрд. паунда. По време на 6-дневните празници британците ще похарчат около 6 млрд. паунда - 23% повече, отколкото през същия период миналата Коледа.

Източник: БГНЕС