Наградиха победителите в конкурса „Да запазим децата на пътя”
Наградиха победителите в конкурса „Да запазим децата на пътя” / DarikNews

В Зала „Св. Георги“ на Областна администрация – Русе се състоя награждаването на отличените деца в Областния конкурс „Да запазим децата на пътя”.

Пилотното издание на конкурса се провежда под патронажа на Областен управител на Област Русе и е в изпълнение на Областната стратегия за безопасност на движението по пътищата.

Модератор на церемонията беше Явор Янчев – заместник областен управител, а специалните гости бяха Димитър Райнов – началник на Регионален инспекторат по образованието – Русе и чл. кор. проф. дтн Христо Белоев – ректор на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Талантливите деца на Русе, освен грамоти, получиха предметни награди, осигурени от организаторите на конкурса - Областна администрация – Русе, Регионален инспекторат по образованието – Русе, Регионална здравна инспекция – Русе, Русенски университет „Ангел Кънчев”, общините  Ветово, Две могили и Ценово. Най-добре представилите се образователни институции и ръководители също получиха грамоти.

По инициатива на ръководството на Русенския университет подбрани рисунки ще бъдат изложени по подходящ начин в университета. Споделена беше идеята някои от отличените рисунки да се използват за информационни кампании с акцент върху безопасността на движение по пътищата.

Заместник областният управител изрази надежда за бъдещо утвърждаване на Областния конкурс „Да запазим децата на пътя“, като традиционен за Областта и региона. Споделена беше удовлетвореност от широкия интерес към първото издание, предвид изпратените над 500 рисунки и участието на 140 СОУ „Иван Богоров” – гр. София.

 

Организаторите са единодушни, че по този начин се провокира активността на децата да участват в инициативи, които да променят средата и културата им на поведение по отношение на безопасността на движение по пътищата.