Стотици помогнаха на самотна майка с три деца, които нямат пари за Коледа. До преди дни празникът изглеждаше невъзможен, но сега нещата са по друг начин и „Дядо Коледа вече няма да е болен" и ще може да донесе подаръци и в дома на Ивета и децата й Емили, Марти и Любомира.

Преди дни Нова телевизия разказа историята на безработната Ивета, която се грижи за трите си деца. Писмото на голямата дъщеря - 10-годишната Емили към дядо Коледа, предизвика вълна от съпричастност. Тя написа: „Скъпи дядо Коледа, тази година искам две-три неща. Първо - щастие в семейството. Второ - тези, които учат, да имат добри оценки. Трето - поне малко пари в семейството. Мама да започне работа и да ми помага". Други години когато дойдело време за подаръци, Ивета казвала на малчуганите, че Дядо Коледа е болен...

След излъчения репортаж на Нова десетки хора помогнаха. Едно шестгодишно дете също пожела да се включи в помощ на това семейство, като даде всичките си спестявания и купи кукла на едно от децата.

Моника обожава подаръците, празниците и с нетърпение чака Коледа. Има дълъг списък с коледни желания, но те останали на заден план в мига, когато разбрала, че някъде там има едно момиченце, което знае, че ще остане без подарък, но мечтае за приказна кукла. Така Мони бързо решила за какво ще използва спестяваните през годината парички. Нейната причина да ги похарчи наведнъж е важна - иска детето да е щастливо.

Моника приготвила своите спестявания и сега ще потърси най-прекрасната кукла, за да я купи. Сред цяло море от играчки не е лесно да избереш онази, с която сбъдваш нечия голяма мечта, но Мони е експерт в подбора на кукли.

Моника се надява и Люба да хареса куклата и има специално пожелание за нея - да е жива и здрава и да получи много подаръци.

Източник: Novanews.bg